Tag: dobanzi depozite

Care banci au cele mai bune dobanzi pentru depozitele populatiei

CEC Bank ramane banca la care persoanele fizice sunt cel mai bine rasplatite pentru economiile in lei, in conditiile in care dobanzile la depozite continua sa scada.

Patru banci (Banca Transilvania, Unicredit, OTP Bank, Banca Romaneasca si Libra Bank) au redus in ultima luna dobanzile la depozitele in lei pentru persoanele fizice, conform statisticii realizate de Bancherul.ro privind nivelul dobanzilor practicate de cele mai mari 15 banci romanesti.

La care banca imi fac un cont in euro? Care sunt cele mai mici comisioane si cele mai mari dobanzi la depozite?

Cine-si deschide un cont in euro la BCR, in care depune 10.000 de euro timp de un an, la retragerea banilor din cont dupa aceasta perioada are o pierdere intre 130 si 143 de euro, din cauza comisioanelor ridicate practicate de banca.

 

CEC Bank lanseaza un produs greu de gasit la alte banci: contul de economii pentru firme

CEC Bank a lansat un cont de economii in lei pentru firme, un tip de produs bancar care se mai regaseste doar la alte doua (Alpha Bank si Garanti Bank) dintre cele mai mari 12 banci romanesti luate in calcul de Bancherul.ro.

CEC Bank preia conducerea in topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozite

CEC Bank a majorat dobanzile depozitelor la termen pentru populatie si firme, astfel ca banca are in prezent cele mai bune rate la depozitele pe termen scurt, intre una si sase luni, dar si la depozitul pe un an constituit prin canale digitale, precum si la economiile pe termene mai lungi, de 2 si 3 ani.

La BCR si Raiffeisen retragi mai putini bani decat ai depus intr-un depozit pe 1 an

Unele banci platesc dobanzi atat de mici si incaseaza comisioane atat de mari pentru depozitele clientilor incat acestia constata ca dupa ce au facut economii timp de un an retrag mai putini bani decat au depus.

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare la 5%

Dobanzile la creditele de consum in lei s-au plafonat la 10-10,5%, iar cele pentru imprumuturile ipotecare in jurul a 5%, in ciuda faptului ca BNR a continuat in 2014 sa relaxeze politica monetara, prin diminuarea rezervelor minime obligatorii, reducerea ratei de politica monetara cu 1 punct si mentinerea unui exces de lichiditate pe piata interbancara. Doar costul finantarilor pentru firme si-a continuat tendinta descendenta, ajungand la 6% in noiembrie 2014, de la 7,8% in aceeasi luna din 2013, arata datele BNR publicate astazi.

Mugur Isarescu, despre cum functioneaza bancile: printr-un fel de alchimie

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca societatea trebuie sa inteleaga modul in care functioneaza bancile, si anume ca acestea nu dau credite din banii lor ci din fondurile celor care depun bani in banca, precum si din resursele investitorilor.

Isarescu a pierdut pariul cu creditarea in acest an, in ciuda dobanzilor tot mai mici

Scaderea dobanzii de politica monetara de la 4% la 3,5% la inceputul anului, iar apoi cu inca un sfert de punct in august, concomitent cu excesul de lichiditate intretinut de BNR pe piata interbancara pentru diminuarea dobanzilor la credite, nu a avut efectul scontat, asa cum credea guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si anume sa revina creditarea pe teritoriu pozitiv in aceasta vara.

Dobanzile la credite si depozite scad la noi minime istorice

 

Statisticile BNR publicate astazi arata ca dobanzile la depozitele si creditele in lei pentru populatie au scazut in martie la noi minime istorice, pe fondul diminuarii dobanzii de referinta a bancii centrale si a ratelor pe piata interbancara (ROBOR). Astfel, bancile platesc acum pentru depozitele la termen de maxim 1 an constituite de persoanele fizice o dobanda medie de 3,47%, in timp ce pentru creditele de consum, populatia plateste o dobanda anuala efectiva (DAE) de sub 2%, mai exact 11,90%.